Amphia Ziekenhuis

Amphia bouwt de komende jaren aan een nieuw en vernieuwd ziekenhuis aan de Molengracht in Breda. Een modern en toekomstbestendig gebouw. Duurzaam waar het kan en zo flexibel als mogelijk. Om goed op toekomstige veranderingen in de zorg te kunnen inspelen, maar vooral om een veilige omgeving voor patiënten te bieden en natuurlijk een plezierige werkplek voor de medewerkers en medisch specialisten.

250 meter lange gang

Het bestaande gebouw wordt met 76.000 m2 uitgebreid, waardoor een zorglocatie ontstaat van 128.000 m2. Een lange gang van wel 250 meter verbindt de nieuwbouw met de bestaande bouw. Er zullen vanaf 2019 dagelijks wel 4.200 patiënten en 2.800 medewerkers en medisch specialisten via de hoofdentree het nieuwe ziekenhuis binnenkomen.

Vloerverwarming als buffer

In opdracht van Four Care (een consortium bestaande uit Trebbe, Van Wijnen, Engie Services en Unica) installeren wij hier de vloerverwarming en vloerkoeling. Bijzonder aan dit project is dat de vloerverwarming ook wordt gebruikt als buffercapaciteit voor de warmtebronnen van Warmte/Koude Opslag. Hiervoor is extra vermogen opgenomen in het ontwerp van de vloerverwarming.

In totaal wordt 30 km buis toegepast, verdeeld over 260 groepen met een geïsoleerde LT-N verdeler voor verwarmen en koelen.

Terug naar overzicht