Energie besparing met een pompschakelaar

Met de steeds hogere energieprijzen van tegenwoordig zijn we allemaal op zoek naar energie besparen. Heeft u in uw woning een vloerverwarmingsinstallatie dan kan het zijn dat hier een circulatie pomp in zit. Dit is bijvoorbeeld noodzakelijk als uw een cv ketel of stadsverwarming heeft welke een temperatuur aanlevert van meer dan 50 graden Celsius.

Als u deze pomp 24 uur per dag en het hele jaar laat draaien verbruikt u onnodig energie. Nou zijn al onze pompen tegenwoordig zeer energie zuinig (label A) maar ook voor de levensduur van de pomp is het beter deze niet onnodig te laten draaien.

Daarom sturen wij onze pompen aan vanuit onze UMR (Universele Modulaire Regeling). Hiermee kunnen wij onze pompen nog efficiënter inzetten. De beste methode is door middel van PWM (Pulse Width Modulation). Als er geen warmte geleverd wordt aan de vloerverwarming hoeft de pomp niet te draaien. Maar als er gedurende langere tijd geen vraag is sturen wij de pomp toch even aan om vast zitten te voorkomen. (1 x 3 minuten per dag). En zo nodig kunnen wij de pomp ook harder laten draaien om de vloer sneller en gelijkmatiger te verwarmen, zo krijgt u nog meer comfort.

Mocht u naast vloerverwarming ook over vloerkoeling beschikken dan werk onze regeling ook daarbij uitstekend. Dit alles lukt niet meer met een standaard pompschakelaar.

Specificaties

Wissen
Toepassen

Productcategorie

Wissen
Toepassen

Beschikbaarheid

Wissen
Toepassen


1 - 12 van 21


1 - 12 van 21