WTH; uw kennispartner op het gebied van duurzaamheid en circulariteit!

Circulariteit is één van de belangrijkste speerpunten van WTH.  WTH neemt een actieve rol in de energietransitie met modulaire en digitale producten en diensten.

Meerwaarde voor installateur, klant én klimaat

Nederland wil in 2050 een volledig circulaire economie hebben. De bouwwereld ‘worstelt’ nog met het zoeken naar passende oplossingen. Maar het biedt ook kansen voor het toepassen van nieuwe technieken en verdienmodellen waarbij er meerwaarde ontstaat voor de installateur, de klant én het klimaat. WTH denkt graag met u mee, met als eindresultaat een optimale energie prestatie én een aangenaam en gezond binnenklimaat voor de eindgebruiker.

Innovatieve oplossingen vanuit slimmer design

Vanuit een slimmer design ontwerpt WTH innovatieve en duurzame systemen die zorgen voor een zo optimaal mogelijk energieverbruik gedurende de gehele levensduur zodat we onze duurzame energiebronnen effectief en efficiënt gebruiken. 

Meten is weten!

Door digitalisering streven wij ernaar onze producten continue kwalitatief beter te maken, waardoor ze langer meegaan en dus minder vervangen hoeven te worden. Hierdoor zijn er minder materialen nodig of kan er gebruik gemaakt worden van meer duurzame materialen.

Revolutionair; circulair én slim bouwen met hout

We zitten dicht bij 'where the magic happens!' Binnen onze eigen TBI ondernemingen wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van het woonconcept HOUTbaar.

We willen zo snel mogelijk toe naar een circulaire samenleving; naar een wereld die voor altijd en altijd gezond en leefbaar blijft omdat we niets meer verspillen of vervuilen. Hoe realiseren we circulariteit in de woningbouw, op een schaalbare, haalbare en betaalbare manier? Om niet te blijven hangen in de praatfase, maar vooral te kunnen gaan doen, hebben de TBI-ondernemingen ERA Contour, Hazenberg Bouw en Koopmans Bouwgroep HOUTbaar ontwikkeld. Daarmee kiezen zij voor bewezen remontabele bouwsystemen in hout, die opschaalbaar zijn naar industrieel niveau om grote aantallen betaalbaar te kunnen produceren. Rudy van Gurp van TBI WOONlab: ‘Met HOUTbaar zetten we een standaard neer, waarop we ook andere circulaire ideeën en businessmodellen goed kunnen aanhaken. Denk aan het leasen van installaties of as-a-service ideeën voor energie, licht of mobiliteit. Alles kan, vanaf hier.’

Een schoolvoorbeeld van circulair bouwen waarin de innovatieve systemen van WTH zijn toegepast is het nieuwe kantoor van Triodos bank. In dit bijzondere ontwerp is de kern van het gebouw uitgevoerd in hout vanuit de wens om het gebouw demontabel te maken én om het BREEAM Outstanding certificaat te behalen, de hoogste Europese duurzaamheidscertificering.

Een ander houtbouw project waarin de innovatieve systemen van WTH zijn toegepast is HAUT in Amsterdam.
Het 73 meter hoge gebouw met 21 verdiepingen in Amsterdam, is straks de hoogste houten woontoren in Nederland. Met hout als voornaamste bouwmateriaal is het dé oplossing in duurzaam bouwen en het eerste woongebouw dat het hoogst haalbare duurzaamheidslabel krijgt! Dit project word zodanig gerealiseerd dat al het toegepaste materiaal zoveel mogelijk herbruikbaar is.

WTH deelt kennis & kunde over tal van klimaatsystemen

WTH creëert een klimaat waarin grensverleggende samenwerkingen worden aangegaan en hoogstaande innovaties met elkaar worden gedeeld. WTH loopt hierin voorop en ondersteunt bouwpartners met verregaande kennis & kunde over tal van klimaatsystemen waarmee we een optimaal rendement uit elke energiebron kunnen halen. Zo bouwt WTH samen met partners, verder aan een duurzaam en gezond leefklimaat en kun je altijd én overal bouwen op de kennis van WTH!