152 woningen, Plesmanduin te Den Haag

Kort geleden zijn we gestart met het project Plesmanduin in Den Haag. Hier worden 152 nieuwbouw appartementen voorzien van WTH vloerverwarming.

Een unieke locatie tussen natuur en stad

Een plek wat een lange tijd was afgesloten wordt getransformeerd tot een groen gebied waar mensen van alle leeftijden kunnen wonen en genieten van de omgeving. De omgeving staat namelijk vol met sportvelden en jaarlijks vindt er de theaterfestival ‘De Parade’ plaats, een festival dat jaarlijks meer dan 230.000 bezoekers trekt! In de nabij gelegen Bankastraat kunnen de bewoners dagelijks terecht voor boodschappen en om te winkelen. Vanaf Plesmanduin ben je op de fiets of met het openbaar vervoer binnen 10 minuten op het strand. Een unieke locatie dus, tussen natuur en stad!

Het monument wordt getransformeerd naar een nieuw woongebouw met koop en huurappartementen. De sfeervolle ruimtes met authentieke details, de grootste monumentale entree en het uitzicht op de tuin maakt het gebouw uniek. Er zijn diverse groottes binnen het gebouw en de meeste appartementen beschikken over een ruime buitenruimte.

Samenwerking

In opdracht van Roodenburg worden 152 nieuwbouw woningen van dit project voorzien van WTH vloerverwarming. De kunststof verdeler met een hydraulisch actieve werking wordt toegepast in alle woningen. Afhankelijk van de ruimte wordt een UMR Plus of Pro toegepast en wordt in iedere ruimte gebruik gemaakt van een draadloze thermostaat.

Waarom een hydraulisch actief werkend systeem?

In de woningen zit een afleverset (stadsverwarming & -koeling/centrale opwekking). Hierin zit o.a. een platen wissellaar voor het c.v. water maar geen pomp voor de circulatie van het water. In dat geval moeten wij voor de circulatie zorg dragen en dus kiezen wij voor een kunststof verdeler (Base) met HA Hydraulisch Actieve (Module). Deze is compact samengebouwd en direct voorzien van circulatiepomp, expansievat en overstort ventiel. De UMR2 (Control) wordt hierbij direct op de verdeler gemonteerd zodat ook deze geen extra ruimte in beslag neemt.

 

Terug naar overzicht