De meerwaarde van samenwerking

“Goede samenwerking tussen partijen in de bouwketen is zeker geen vanzelfsprekendheid. Wij staan te allen tijde open voor samenwerking met partijen in de keten. De ervaring leert dat we hiermee enorme meerwaarde kunnen toevoegen aan elk project.”

Samenwerking is key

Aan het woord is Arnold Schenkel, Manager Projecten van WTH, specialist op het gebied van duurzame vloerverwarming en –koeling in woningbouw en utiliteit. WTH kijkt in elk traject wat het samenwerken met andere partijen in de bouw te bieden heeft. Het doel is altijd om gezamenlijk een goed en kwalitatief hoogwaardig product te leveren, tegen een marktconforme prijs waar de opdrachtgever zo min mogelijk omkijken naar heeft. Het is een kwestie van ontzorgen en elkaar als partners goed begrijpen, en samenwerken op basis van vertrouwen en transparantie. Samenwerking is key in de doelstelling van WTH, omdat dit op de lange termijn in ruime mate voordelen oplevert.

WTH & Mampaey

Een goed voorbeeld hiervan is de samenwerking tussen WTH en Mampaey Installatie Bedrijven in Dordrecht die inmiddels al ruim 30 jaar bestaat. “En dat werkt bijzonder prettig, laagdrempelig en professioneel” vervolgt Arnold Schenkel. “Op elk moment hebben we gezamenlijk wel meerdere projecten onder handen. We kunnen elkaar gemakkelijk vinden. Zodoende kun je altijd open kaart spelen. En die symbiose werkt door, de andere schakels in de keten binnen een project merken dat ook.”

“Ik werk nu al 23 jaar bij Mampaey en zo lang werk ik ook al samen met WTH” vertelt Alex Hallatu van Mampaey Installatie Bedrijven. “Als installatiebedrijf zijn wij in sterke mate actief in de werktuigbouwkundige discipline, in nieuwbouw, renovatie en utiliteit. In een situatie waar onze opdrachtgever invulling van de verschillende vereiste disciplines zoekt, kiezen wij voor vloerverwarming automatisch een preferred partner, en dat is dan WTH. Wij werken namelijk altijd samen met co-makers. Het werken met partners/co-makers in de gehele kolom heeft als doel een betrouwbare partner te zijn voor onze gemeenschappelijke opdrachtgevers. Dit doen we door samen tot een optimaal ontwerp te komen, een goede prijs neer te leggen en het risico op faalkosten te verminderen. Momenteel ligt in de markt de nadruk op de toepassing van warmtepompen en stadsverwarming met vloerverwarming/-koeling.”


 

 

 

 

 

 

 

Arnold Schenkel: “Dat houdt in dat je altijd samen moet inspelen op de veranderende vraag. Daarom is het mooi dat wij als ondernemingen maar een half woord nodig hebben om te weten wat we van elkaar verlangen – onze samenwerking is inmiddels een vanzelfsprekendheid.”

Elkaar scherp houden

“En dat heeft alles te maken met vertrouwen” stelt Alex Hallatu. “Wij willen en kunnen WTH inschakelen als dé specialist op het gebied van vloerverwarming en -koeling. Als wij samen een traject in gaan, zijn we soms wel driekwart tot een jaar bezig voordat daar een opdracht uit voortkomt. Daarin trekken we consequent gezamenlijk met elkaar op.”

Enkele projecten die Mampaey en WTH in samenwerking met ontwikkelaar en bouwer ERA Contour hebben uitgevoerd, zijn de Hudsons en Sawa (duurzaam houtskelet) in Rotterdam en CPO De Hoofden in Amsterdam. Alex Hallatu vertelt dat Mampaey als preferred partner vele werken uitvoert met WTH, maar ook met andere fabrikanten van vloerverwarming werkt: “Beleid is altijd een aantal partners te hebben voor de diverse werkzaamheden om elkaar scherp te houden; echter het volume met WTH is groot, gezien de ervaring die we met elkaar hebben vanuit ontwerp tot en met nazorg.”

“Het is onze kracht dat we allereerst samen aan de voorkant de beste oplossing realiseren” legt Arnold Schenkel uit. “We hebben te maken met diverse warmtepompfabrikanten en energiemaatschappijen met ieder zijn eigen regeltechniek, die moet worden afgestemd met de verdeler en regeltechniek van de vloerverwarming/-koeling.”

“Het is zaak om elkaar gedurende het hele project strak op de hoogte te houden” vult Marcel Claassen (account manager) aan. “ Zodoende weten we allebei voortdurend wat er speelt.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toegevoegde waarde

Arnold Schenkel: “Middels onze aanpak zorgen we dat een partij als Mampaey er uiteindelijk minder werk aan heeft. Het succes zit hem in de samenwerking – alleen dán bereik je het gewenste rendement.”

“Daardoor kunnen wij ook een financieel aantrekkelijk plaatje neerzetten” zegt Alex Hallatu. “Want écht samenwerken draait om echt commitment naar elkaar hebben, en dat is zeker niet vanzelfsprekend. Bovendien is het zo dat onze mensen binnen en buiten elkaar begrijpen. En dat is goud waard. De toegevoegde waarde van WTH voor Mampaey is: we komen niet voor verrassingen te staan. Ze nemen de verantwoordelijkheid voor het werk dat ze doen.”

Arnold Schenkel beaamt dat: “Uiteindelijk bieden wij samen succesvol gerichte concepten in de markt. Onze samenwerking is wat dat betreft een mooi voorbeeld van hoe wij meerwaarde toevoegen door onze kennis te delen en samen te werken met andere ketenpartners in de bouw.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit artikel is gepubliceerd in het magazine van Installatietotaal en geschreven voor Theo Bennes
Laatste nieuws & inspiratie

Meer nieuws & inspiratie