De week van circulaire economie en klimaat 2021

De week van 1 t/m 6 februari staat volledig in het teken van een circulaire economie. Gezamenlijk streven we naar een circulaire economie waar geen afval bestaat en grondstoffen steeds opnieuw gebruikt kunnen worden. 

 

De ambitie is dat de Nederlandse economie in 2050 volledig moet draaien op herbruikbare grondstoffen. Dat vraagt van consumenten om een shift van ‘bezit naar gebruik’. En van producenten vraagt het een omslag in de visie op afval. Want deze restmaterialen zijn te gebruiken voor nieuwe, waardevolle producten. Zeker als bedrijven vaker samenwerken, waarbij het afval van de één de grondstof is in het productieproces van een ander bedrijf.

Dit doen we graag samen! ‘Gezamenlijk een nieuw businessmodel realiseren is de weg naar systeemverandering en een circulaire wereld’.

Weg met de wegwerpmentaliteit

Wij willen af van de wegwerpmentaliteit en zijn ons goed bewust van het belang van een circulaire economie. Uiteraard willen wij er alles aan doen om onze footprint te minimaliseren voor een leefbare planeet voor de komende generaties. Hoe WTH zijn steentje hier aan bijdraagt? Door een circulaire kledinglijn voor werknemers!

Onze monteurs en productiemedewerkers dragen al jaren circulaire kleding van het merk Circuwear by Outfit. Alle gebruikte kleding, wordt verzameld en opgestuurd naar de leverancier waar het wordt verwerkt tot nieuwe stoffen waarvan o.a. weer nieuwe kleding gemaakt kan worden. Ook dit jaar hebben wij ruim 50 kilo afgedragen kleding ingeleverd wat vervezeld en vervolgens verwerkt kan worden tot grondstoffen voor andere producten. Het materiaal voelt nog altijd prettig aan en ons personeel voelt zich erg comfortabel in deze circulaire kleding. Zo is de keten weer rond.

Wij willen graag een voorbeeld zijn voor velen, zodat we gezamenlijk kunnen bouwen aan een duurzaam en gezond leefklimaat!