Een succesvol kennisevent

De kunst van het verbinden

Als installateur sta je voor grote uitdagingen: Nieuwe wet- en regelgeving zoals BENG, TO-juli en de WKB, de zoektocht naar goed personeel, alsmaar stijgende kostprijzen en oplopende levertijden en daarnaast moet je je verdiepen in nieuwe technieken zoals IOT. Intussen willen je klanten weten hoe ze in deze tijd hun energierekening zo laag mogelijk kunnen houden. We begrijpen dat het je zo onderhand duizelt!

Daarom organiseerden we een kennisevent waarin we partners graag spraken over verschillende onderwerpen waar we samen tot oplossingen konden komen. 

Kunst, techniek en innovatie komen samen

De samenleving wordt steeds vaker bedreigd door klimaat-en vervoersproblemen, oncontroleerbare virussen, natuurrampen en onze eigenaard. Hoewel deze problemen mede door onze wetenschappelijke en technische ontwikkelingen zijn veroorzaakt, neemt de hoop in techniek en wetenschap als oplossing voor dit soort vraagstukken ook toe. En dat is niet zonder reden. Boris Gunst, directeur van de Kunstkerk vertelde hier meer over tijdens het event.

Ewout Smits gaf een inspirerende presentatie over zijn visie op de toekomst met Internet of Things, kortweg IOT. Want we gaan richting een circulaire economie en daarmee naar een duurzame dienstverlening. IOT wordt hierin essentieel. Hierin liggen voor u als installateur enorme kansen. Want de IOT technologie maakt het werk en onderhoud een stuk eenvoudiger en effectiever en hierdoor ook een stuk goedkoper. Straks kunnen we onderhoud voorspellen en zo storingen op voorhand voorkomen. Ons elektronische regeling UMR2 die uitgerust is met sensoren kunnen hierbij helpen.

Ruud Verbraak – Installatie expert - vertelde over het belang van het ontwerpen van een goed vloersysteem en wat een verlaging van de aanvoertemperatuur doet met het rendement van je warmtepomp. Ook legde hij uit wat bijvoorbeeld het effect is van een dichte verlegging (HOH) van je buis bij vloerkoeling. 

Wij willen iedereen bedanken die hierbij kon zijn en kijken voor nu uit naar de energiebeurs waar we ook zullen staan om in contact te komen met jullie!