Uitbreiding UMR familie

UMR Quatro

De jongste telg van de UMR (Universele Modulaire Regeling) familie heet UMR Quatro. De jongste is zeker niet de minste. Sterker nog, de Quatro overstijgt alle andere familieleden qua mogelijkheden en intelligentie. Het is in principe een upgrade van de Vario, aan de buitenkant zie je geen verschil. Maar daar waar de Vario toegepast kan worden voor een tweebalks verdeler (verwarmen óf koelen) is de Quatro geschikt voor een drie- of vierbalksverdeler. Dat betekent dat hij in combinatie met meerdere ruimte thermostaten de verwarming én koeling kan aansturen. Dus tegelijkertijd en afzonderlijk per ruimte in te stellen. Dit is een groot pluspunt voor met name utiliteitsgebouwen en luxe woningen.
De basismodule schakelt bij vraag de warmte- en koude-opwekker in of stuurt de primaire afsluiters aan. Hij draagt daarnaast zorg voor de begrenzing van de minimale en maximale temperatuur en condensvorming. Indien aanwezig laat de module ook de pomp(en) zo efficiënt mogelijk draaien waardoor de vloer sneller en gelijkmatiger op temperatuur komt.

Tot slot is de Quatro net als de andere regelingen, universeel en modulair. Zo is er voor elk temperatuurtraject een instelling beschikbaar! De specificaties en de bijpassende verdelers (C2050) en en thermostaten (D9380 en D9386) vindt u op deze website.