Uniek: bezoek een bouwplaats op de Dag van de Bouw

Bent u benieuwd hoe een bouwproject er van dichtbij uitziet? Op de Dag van de Bouw kunt u bouwlocaties en bouwprojecten bezoeken, die normaal gesloten zijn voor het publiek! Ook onze TBI-zussen uit de bouw- en infrasector doen mee. Dit jaar vindt de Dag van de Bouw op zaterdag 15 juni plaats.  

ERA Contour

ERA Contour stelt dit jaar twee projecten open voor het publiek:

  • Ontdek het project ‘Aan de Nieuwe Stadskade in Gouda’. Op fietsafstand van de historische binnenstad van Gouda realiseert Era Contour hier de compleet nieuwe woonwijk Westergouwe. De woonwijk bestaat uit zo’n 4000 nieuwe woningen, waarvan de eerste woningen in 2016 zijn opgeleverd. Bezichtig enkele kadewoningen of neem een kijkje in het penthouse van appartementencomplex Wieringenhoft. De 31 appartementen van dit complex bevatten vloerverwarming van WTH, die wij in samenwerking met Giesbers Installatiegroep geïnstalleerd hebben. 
  • Bezoek het project ‘Volt’ in Delft. Aan het toekomstige Van Leeuwenhoekpark en de Ireneboulevard bouwt ERA Contour aan een duurzaam nieuwbouwproject. Het concept bestaat uit vier gebouwen gericht op kenniswerkers rond een plein. U kunt zien hoe ERA Contour 130 appartementen, gezamenlijke voorzieningen en ruimten voor commerciële functies realiseert. In april 2020 vindt de oplevering van het project plaats. 

J.P. van Eesteren

J.P. van Eesteren stelt dit jaar het Renovatieproject 2Amsterdam open.

  • Bezoek twee kantoortorens uit de jaren ‘90 aan de Zuidas in Amsterdam, die uitgebreid en  gerenoveerd zijn. Een unieke kans! Lees meer over de openstelling

Croonwolter&dros

Croonwolter&dros stelt drie projecten open voor het publiek:

  • Bezoek de bouwkuip van de sluiskolk van ‘Sluis Eefde’, een nieuwe sluis naast de bestaande monumentale sluis. Het project is opengesteld in samenwerking met TBI-zus Mobilis.
  • Bekijk de 'RijnlandRoute N434, A4 en A44'. Hier heb je de kans om in de 18 meter diepe bouwkuip af te dalen en ondergronds een kijkje te nemen. Ook dit project is in samenwerking met TBI-zus Mobilis opengesteld. 
  • Neem een kijkje achter de schermen bij het project ‘Groot Bijstervelt’. Ervaar hoe het Montfotanenklooster Groot Bijstervelt in Oirschot gerestaureerd en gerenoveerd wordt. In samenwerking met TBI-zussen Nico de Bont en Hazenberg is dit project opengesteld.

HEVO

HEVO doet dit jaar mee met het project ‘Afbouw herbestemming Greswarenfabriek, Reuver’.

  • De Greswarenfabriek in Reuver is de grootste en één van de oudste industriële gebouwen in Noord-Limburg. Er vindt een transformatie plaats van de fabriek naar de vmbo-school: BC Broekhin. Lees meer over de openstelling

Check alle deelnemende bouwprojecten