Neem contact op met WTH


Wat mag je verwachten van vloerkoeling?

Regelmatig krijgen wij de vraag, “wat mogen we verwachten van vloerkoeling?”

Met opnieuw een aantal dagen met tropische temperaturen voor de boeg en de verwachting dat dit in de toekomst veel vaker gaat gebeuren, vraag je jezelf misschien af hoe houd ik in deze dagen mijn woning koel en comfortabel? Vloerkoeling is dan een prima en duurzame oplossing. 

Wat mag je verwachten van vloerkoeling?

Ons inmiddels al 16 jaar oude kantoorpand is uiteraard voorzien van vloerverwarming én -koeling. We kunnen in elke ruimte afzonderlijk de temperatuur regelen. Dit biedt iedereen de mogelijkheid zelf te bepalen hoe warm of koud hij of zij het wil hebben. De vloer wordt hierbij continu op temperatuur gehouden, ook ‘s nachts en in het weekend.

Zo energiezuinig mogelijk

Dit alles doen we natuurlijk zo energiezuinig mogelijk! Zo maakt onze luchtbehandelingskast gebruik van een warmtewiel, verwarmen we door middel van een warmtepomp én maken wij voor koeling direct gebruik van grondwater!

Houd de warmte buiten!

Wat zeker ook van belang is bij zulke temperaturen, is dat we zoveel mogelijk de zon buiten houden. Dit doen we met zonwering, screens, aan de buitenkant van de ramen. Immers, bij zonwering aan de binnenkant komt de warmte alsnog het gebouw in! 

Aangenaam binnenklimaat

Door deze maatregelen lag de temperatuur bij ons in het pand tijdens de hittegolf gemiddeld rond de 22°C, wat erg aangenaam was. En dat terwijl onze grondwaterbron voor het koelen van de vloeren maar op 40% van zijn capaciteit draaide! 

Het was misschien zelfs iets té aangenaam voor collega’s die in korte broek op werk verschenen, want ja, zo modern zijn wij! Maar voor de rest was er zeker sprake van TOP! KOELING! 


Paul Frijters

Geschreven door:

Paul Frijters

Productontwikkeling