Neem contact op met WTH


Wat mag je verwachten van vloerkoeling?

Regelmatig krijgen wij de vraag, “Wat mogen we verwachten van vloerkoeling?”

Nieuwbouwwoningen en gebouwen zijn steeds beter geïsoleerd. Zo houd je de kou buiten en de warmte binnen. Dat is natuurlijk lekker in de winter! Maar onze zomers worden warmer met af en toe zelfs tropische temperaturen. Hoe houd je dan in die dagen je goed geïsoleerde woning of bedrijfspand koel en comfortabel, vraag je je misschien af? Vloerkoeling is dan een prima en duurzame oplossing. 

Wat mag je verwachten van vloerkoeling?

Ons inmiddels al 17 jaar oude kantoorpand is uiteraard voorzien van vloerverwarming én vloerkoeling. We kunnen in elke ruimte afzonderlijk de temperatuur regelen. Dit biedt iedereen de mogelijkheid zelf te bepalen hoe warm of koud hij of zij het wil hebben. De vloer wordt hierbij continu op temperatuur gehouden, ook ‘s nachts en in het weekend.

Zo energiezuinig mogelijk

Dit alles doen we natuurlijk zo energiezuinig mogelijk! Zo maakt onze luchtbehandelingskast gebruik van een warmtewiel, verwarmen we door middel van een warmtepomp én maken wij voor koeling direct gebruik van grondwater!

Houd de warmte buiten!

Wat zeker ook van belang is bij zulke temperaturen, is dat we zoveel mogelijk de zon buiten houden. Dit doen we met zonwering, screens, aan de buitenkant van de ramen. Immers, bij zonwering aan de binnenkant komt de warmte alsnog het gebouw in! 

Aangenaam binnenklimaat

Door deze maatregelen lag de temperatuur bij ons in het pand tijdens de hittegolf vorig jaar gemiddeld rond de 22°C, wat erg aangenaam was. En dat terwijl onze grondwaterbron voor het koelen van de vloeren maar op 40% van zijn capaciteit draaide! 

Het was misschien zelfs iets té aangenaam voor collega’s die in een hele zomerse outfit op het werk verschenen. Maar voor de rest was er zeker sprake van TOP! KOELING!


Paul Frijters

Geschreven door:

Paul Frijters

Productontwikkeling