Kantoor op het water, een unieke drijvende werkplek en het toonbeeld van state-of-the-art duurzaamheidsmaatregelen.

Floating Office - Rijnhaven

Floating Office is een zeer duurzaam, drijvend kantoor wat grotendeels uit hout is gebouwd. Het kantoorpand, wat gebouwd is voor de Global Center on Adaptation (GCA), is een unieke drijvende werkplek en wordt zelfvoorzienend en volledig energieneutraal.  Zo wordt de koolstofvoetafdruk van het gebouw verminderd door het gebruik van hout als hoofdconstructiemateriaal. De overhangende verdiepingen van het gebouw zorgen voor permanente zonwering en door grote ramen stroomt er veel daglicht het kantoor binnen. Met behulp van zonnepanelen wordt voldoende energie opgewekt om het gebouw zelfvoorzienend te laten zijn en voor koeling wordt gebruik gemaakt van het water uit de Rijnhaven. Zo vervult het kantoor een voorbeeldfunctie. Op alle fronten is gedacht aan duurzaamheid, energiebesparing en het milieu.

De GCA – Global Center on Adaption

Het pand is gebouwd voor De GCA, wat staat voor Global Center on Adaption. De GCA is een initiatief van verschillende landen en de Wereldbank en wordt voorgezeten door voormalig VN-voorzitter Ban Ki-moon, Microsoft-oprichter Bill Gates en de algemeen directeur van het IMF, Kristalina Georgieva. De GCA ontwikkelt en deelt kennis over het veranderende klimaat in de wereld en hoe daarop ingespeeld kan worden.

Een vloerverwarmingssysteemvan WTH

Het project waarvan op 31 augustus 2020 de ponton van was aangekomen in de Rijnhaven, is inmiddels opgeleverd. In opdracht van installatiebedrijf Roodenburg was WTH verantwoordelijk voor de realisatie van de vloerverwarming. Dit is dan ook een van de vele utiliteitsprojecten waar WTH een gezond een duurzaam leefklimaat voor mocht realiseren. Hiervoor zijn voor het eerst onze kunststof verdelers in combinatie met de LT-module toegepast. In totaal hangen er 7 verdelers in de ruimte. Al met al, een mooi duurzaam project waar wij als hét vloerverwarmingsbedrijf van Nederland ons steentje aan hebben mogen bijdragen.  Meer weten over de modulaire verdelers van WTH? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Neem contact op

Terug naar overzicht