Hessing Supervers

Een gloednieuw fabriekspand wordt gebouwd in Venlo op een vrije bouwkavel. De fabriek van Hessing Supervers gaat na oplevering duizenden kilo’s verse groenten binnen enkele uren keuren, snijden, mengen en verpakken tot panklare groentes en maaltijdsalades.

De totale omvang van het gebouw bedraagt ca. 65.000 m2. Dit nieuwbouwproject startte in het eerste kwartaal van 2021 en naar verwachting is de fabriek na 2 jaar operationeel.

Een enorme impuls voor de economie in Noord-Limburg

In het nieuwe gebouw worden goede werkomstandigheden geboden voor het personeel, waar zo’n  1.250 arbeidsplaatsen beschikbaar zullen zijn. Er wordt aandacht besteed aan het klimaat (verwarming en koeling), daglichttoetreding en de luchtkwaliteit van de fabriek.

BREAAM

De BREAAM verantwoordelijkheid is vanaf het begin met de opdrachtgever, architect, aannemer, installateur en BREAAM Expert gedeeld. BREEAM is sinds 2009 de certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving. Met deze methode worden projecten beoordeeld op integrale duurzaamheid en krijg je inzicht in de werkelijke duurzaamheidsprestatie van het gebouw. Niet alleen op het gebied van energie, maar in de volle breedte.

Producten kunnen niet afzonderlijk worden gecertificeerd. Maar alle WTH concepten en vloersystemen voor zowel verwarmen en koelen voldoen aan de richtlijnen voor duurzaam bouwen en kunnen uitstekend worden toegepast in projecten zoals deze, die worden gebouwd volgens BREEAM.

Samenwerking

In goede samenwerking met Van De Ven Bouwbedrijf en onze opdrachtgever Van Panhuis Installatiegroep voorzien wij de vloerverwarming en koeling van dit bijzondere project. Week 35 zijn wij gestart met de eerste fase van de bouw en monteurs van onze onderaannemers zijn druk bezig met de montage van de vloerverwarming. Momenteel hangen hier tijdelijke persverdelers. Zodra de wanden er staan worden onze kunststof verdelers in combinatie met de LT module toegepast. 

 

Terug naar overzicht