Je kunt bij ons kiezen uit bedrade en draadloze ruimtethermostaten en klokthermostaten. Bij een ruimtethermostaat stel je handmatig een vaste temperatuur in. Bij een klokthermostaat kun je de thermostaat op basis van tijd instellen. Met onze elektronische BUS ruimtethermostaat kun je verwarmen op het ritme van de dag.
De keuze voor een bedrade thermostaat biedt voordelen ten opzichte van een draadloze thermostaat. Je hebt daarbij namelijk géén batterijen nodig. Bij een draadloze thermostaat is bovendien de kans op storingen over het algemeen groter. Stalen kozijnen, koelkasten, wasmachines, holle bakstenen met koolstof en bouwstaalnetten kunnen bijvoorbeeld de signalen blokkeren. Ook kunnen andere apparaten met dezelfde frequentie het signaal verstoren. Niet alleen de eigen apparatuur, maar ook bouwkranen en cruiseschepen (bijvoorbeeld bij grote projecten in Amsterdam) met een veel sterkere signaalsterkte dan die van de WIFI.
Onze bedrade thermostaten worden gevoed door onze regeling UMR 2.0. Met onze (bedrade) powerstealing ruimtethermostaat is het mogelijk om zowel te verwarmen als koelen. Zodra er een afwijking in de temperatuur ontstaat zal de powerstealing ruimtethermostaat de temperatuur automatisch corrigeren. Ook zit er een energiebespaarstand op het apparaat.
Optioneel kun je de temperatuur – afhankelijk van de thermostaat - laten begrenzen (tegen meerprijs). Bijvoorbeeld tussen 18oC en 25oC. Bijvoorbeeld in verband met een eis van het energiebedrijf of de zorginstelling. Dit wordt dan voor levering voor je ingesteld. Dit is ook mogelijk voor koeling. Onze thermostaten werken uitsluitend in combinatie met onze eigen universele modulaire regeling UMR 2.0
Vroeger was het heel normaal om in je hele huis maar één regeling te hebben. Nu is dat anders. Per 1 januari 2021 zijn in het Bouwbesluit nieuwe eisen gesteld aan de energieprestatie van nieuwe woningen zoals BENG en TO-juli, waarin o.a. is bepaald dat elk vertrek onafhankelijk regelbaar moet zijn en ook voor de SWK-garantie is dat een voorwaarde.
Door het plaatsen van extra thermostaten in de verschillende ruimten regel je de temperatuur op kamerniveau. Denk bijvoorbeeld aan alle thuiswerkers of studerende kinderen, die op hun eigen (werk)kamer zelf de gewenste temperatuur kunnen instellen.
Wanneer iedere ruimte van een eigen thermostaat is voorzien, is het mogelijk om, gecombineerd met een Universele Modulaire Regeling (UMR 2.0) iedere ruimte apart te verwarmen of te koelen.
De UMR 2.0 is geschikt voor vrijwel elke thermostaat en compatibel met alle soorten bronnen, voor zowel verwarmen als koelen.