Vloerkoeling

Koelen van de woning, appartement of  kantoor tegen de hitte? Dit is ideaal met vloerkoeling!

Met tropische temperaturen in de zomermaanden en de verwachting dat dit in de toekomst veel vaker gaat gebeuren, vraag je jezelf misschien af: ‘’Hoe houd ik in deze dagen mijn woning koel en comfortabel?’’. Vloerverkoeling is dan een prima en duurzame oplossing.

Specificaties

Wissen
Toepassen

Productcategorie

Wissen
Toepassen

Beschikbaarheid

Wissen
Toepassen


1 - 12 van 21


1 - 12 van 21

Kan ieder vloerverwarmingssysteem koelen?

In vrijwel alle situaties is te koelen met een vloerverwarmingsinstallatie.
Dit is met name afhankelijk van het opwekkingssysteem. Deze moet gekoeld water kunnen produceren wat door het vloerverwarmingssysteem dient te circuleren.
Bijvoorbeeld een CV ketel produceert uitsluitend verwarmd water. Een aanvullende koelmachine zou hierin een oplossing kunnen bieden. Een warmtepomp kan zowel verwarmd als gekoeld water produceren. Een stadsverwarmingsinstallatie kan het mogelijk ook beide aanleveren.

Het geproduceerde gekoelde water stroomt door het vloer”verwarming”systeem waardoor de vloer afkoelt. Deze onttrekt de warmte uit de ruimte waardoor deze aangenaam gekoeld wordt.
De voordelen hiervan zijn: onzichtbaar aanwezig in de ruimte, vloerverwarming koelen van een groot vloeroppervlak en de daarbij behorende massa, geen tocht door koude luchtstroming, geen geluid in de ruimte door aanwezigheid van een ventilator.

Om optimaal vloerverwarming te koelen is een gekoeld water temperatuur gewenst van +/- 18°C.
Afhankelijk van de water temperatuur het type opwekker en bouwkundige situatie, dient er een installatie ontwerp gekozen te worden.  WTH heeft met zijn modulaire verdeler ontwerp hiervoor altijd een passende oplossing.

Waarom is koelen van een woning steeds meer gewenst (TOjuli)

Vooral in nieuwbouw woningen is temperatuuroverschrijding steeds meer aan de orde.
Dit wordt veroorzaakt door HR beglazing en goede isolatie. Hierdoor komt warmte de woning wel binnen maar kan er niet zomaar meer uit.
Hierin zijn 2 oplossingen te adviseren. Buitenzonwering en/of koelen met vloerverwarming van de woning.

Hoe koel je een woning?

Door warmte te onttrekken uit de woning en deze daarbuiten af te voeren.
Dit is vergelijkbaar met een koelkast, waarbij de warmte in de koelkast wordt onttrokken en achter de koelkast aan de omgeving wordt afgegeven.

Het onttrekken van warmte uit een woning kan worden gerealiseerd door:
- koelmachine
- warmtepomp
- stadsverwarmingsinstallatie voorzien van koeling

WTH heeft met zijn modulaire verdeler ontwerp hiervoor altijd een passende oplossing. Klinkt dit interessant? Lees dan nu over de modulaire verdelers van WTH waarmee je kan verwarmen én koelen, oftewel koeling op vloeverwarming!

Vloerverwarming koelen