Vloerverwarming verdeler

WTH Verdelers

Voor elke installatie en elk gebouwtype heb je een passende oplossing met de verdelers van WTH. Nu zelfs nóg beter, sneller, flexibeler en duurzamer. Door de standaard maatvoering kun je de compacte modulaire verdeler makkelijker en met minder en kleiner gereedschap aandraaien. Dus voortaan met lichter gereedschap aan het werk, tijdwinst boeken en kosten besparen. Afhankelijk van de warmtebron worden de verdelerbalken uitgebreid met een module. 

Waarom een vloerverwarming verdeler?

Een vloerverwarming verdeler zorgt ervoor dat vanuit een warmtebron CV water wordt rondgepompt door het vloerverwarmingssysteem. De warmtebron kan bijvoorbeeld een CV-ketel, een warmtepomp of stadsverwarming zijn voor de vloerverwarming. Een verdeler vloerverwarming is het centrale punt van een warm water vloerverwarmingssysteem. Deze verdeeld het water over de verschillende groepen en of ruimtes.

Specificaties

Wissen
Toepassen

Productcategorie

Wissen
Toepassen

Beschikbaarheid

Wissen
Toepassen


1 - 5 van 5


1 - 5 van 5

Vloerverwarming verdeler werking

De vloerverwarmingsverdeler zorgt ervoor dat het water gelijkmatig wordt verdeeld over de verschillende ruimtes en of groepen. Het warme (of koude water in de zomer) gaat door de buizen die in de vloer zijn aangebracht. Hiermee wordt de ruimte op de gewenste temperatuur gebracht en of gehouden.

Vloerverwarming verdeler met pomp

Indien de aangeleverde temperatuur “van de warmteopwekker” te hoog is (boven de 50°C) dan moet  deze terug gemengd worden. Dit om een te hoge vloertemperatuur te voorkomen. Dit kan anders leiden tot schade aan de afwerkvloer of discomfort. Door de verdeler vloerverwarming met een pomp en een temperatuur regeling uit te voeren creëert men een mengverdeler.

Vloerverwarming verdeler zonder pomp

Indien de aangeleverde temperatuur van de warmteopwekker, bijvoorbeeld een CV-ketel een warmtepomp of stadsverwarming, lager is dan 50°C, mag dit water direct door vloerverwarmingsbuizen circuleren. In dit geval dient de warmteopwekker direct zorg te dragen voor de circulatie over de vloergroepen. Er dient dan voldoende volumestroom en drukverschil aangeleverd te worden op de vloerverwarmingsverdeler waarbij een gelijkmatige opwarming van de vloergroepen kan worden gerealiseerd.

Inregelen vloerverwarming

Wanneer vloergroepen van ongelijke lengte zijn dienen deze ten opzichte van elkaar te worden gebalanceerd om het juiste en berekende afgiftevermogen te kunnen realiseren in de ruimte. Dit noemt men in de regel “het inregelen van de vloerverwarmingsverdeler”. Middels een inregelafsluiter per groep is het onderling balanceren mogelijk.

Vloerverwarming verdeler groepen

Hoe groter het vloeroppervlak, hoe meer groepen benodigd zullen zijn. WTH levert max 12 groepen op een vloerverwarmingsverdeler. Meer groepen is vaak niet gewenst omdat dan de aanvoer en retourleidingen naar de ruimten te lang worden. Dit heeft een nadelige invloed op het ontwerp van de installatie.

WTH levert verdelers van 2 tot en met 12 groeps verdelers. Een vloerverwarming verdeler nodig voor 1 groep? Dan is ook de 2 groeps verdeler een mogelijkheid. Wij kunnen deze verdeler namelijk afdoppen waardoor je deze goed kunt gebruiken voor één groep. Juist een verdeler nodig voor meer groepen dan 12? Dan kunnen twee verdelers gekoppeld worden aan elkaar. Voor elke vraag dus een passende oplossing met de verdelers van WTH!

WTH Verdeler

Begrijp je al wat beter hoe een vloerverwarmingsverdeler werkt? Wellicht zou je dan ook willen weten hoe wij ervoor hebben gezorgd dat het nóg duurzamer en flexibeler kan. Onze productontwikkelaars zijn namelijk de afgelopen maanden hard bezig geweest met het verbeteren van onze producten om de beste vloerverwarming verdeler te kunnen bieden. Door het modulaire principe, kunnen we met minder producten maximale mogelijkheden bieden. Maak kennis met de nieuwe WTH Vloerverwarming verdeler!