Draadloze thermostaat vloerverwarming

Waarom een draadloze thermostaat voor vloerverwarming?

Dat er steeds meer draadloze thermostaten voor vloerverwarming op de markt verschijnen kan worden verklaard door het, zo op het eerste oog, grote gebruikersgemak. Je kunt zo’n systeem immers overal ophangen en zit niet meer vast aan één specifieke plek. Er hoeven tijdens de bouw ook geen loze leidingen voor opgenomen te worden. Wij merken echter dat een draadloos systeem lang niet altijd zo’n goede keuze is. Om die reden willen we de voor- en nadelen benoemen van draadloze en bedrade thermostaten.

 

Specificaties

Wissen
Toepassen

Productcategorie

Wissen
Toepassen

Beschikbaarheid

Wissen
Toepassen


1 - 12 van 22


1 - 12 van 22

Voordeel draadloze thermostaten

Het voordeel van een draadloze thermostaat voor vloerverwarming is duidelijk, zoals eerder benoemd heb je de vrijheid in de plaatsbepaling van de thermostaten. 

Voor- en nadelen bedrade systemen

Een bedraad systeem kent het nadeel wat nu juist het voordeel is van draadloos: je kunt het niet overal ophangen. Maar de plaats van een thermostaat mag ook niet geheel willekeurig gekozen worden. Deze thermostaten leveren wel een betrouwbare verbinding,ze zijn goedkoper en ze hebben geen extra voeding nodig in de vorm van batterijen.

Onze elektronische thermostaten zijn zogenaamde power stealing thermostaten, wat wil zeggen dat ze hun spanning uit de regelaar halen en standaard kunnen worden aangesloten met 2 draden. Een bestaande bedrade thermostaat kan dus zo vervangen worden,er is geen derde draad of batterij nodig voor de voeding.

Zoneregeling van vloerverwarming draadloos regelen

Wanneer u iedere ruimte van een eigen thermostaat voorziet, kunt u gecombineerd met een UMR (Universele Modulaire Regelaar) ook iedere ruimte apart verwarmen. Hoe comfortabel is het als u bijvoorbeeld alleen de slaapkamer van de kinderen kunt verwarmen als zij daar huiswerk moeten maken? Ook daarvoor bieden onze thermostaten en UMR’s altijd de perfecte oplossing.

De UMR2 zorgt voor de samenwerking tussen de verdeler, thermostaat, de warmte- of koudeopwekker en, indien van toepassing, de circulatiepomp. Bij een ideale samenwerking hiervan wordt het systeem zo efficiënt mogelijk gebruikt. Het resultaat is een zo optimaal mogelijk binnenklimaat en een zo gunstig mogelijk energieverbruik. Door het plaatsen van extra ruimtethermostaten in de verschillende ruimten wordt de temperatuur geregeld op ruimteniveau. Een draadloze zoneregeling voor vloerverwarming is dan ook goed te doen met een UMR.

Voordelen van de thermostaten van WTH

Uniek is dat onze Universele Modulaire Regeling UMR 2.0 kan functioneren met een combinatie van bedrade en draadloze ruimtethermostaten. Op diverse manieren kan de regeling omgeschakeld worden tussen verwarmings- en koelbedrijf, waarmee ook de werking van de toegepaste thermostaten omschakelt tussen verwarmen en koelen.

Draadloze thermostaat voor vloerverwarming van WTH

Voor vloerverwarming kan ook gebruik worden gemaakt van een draadloze thermostaat. WTH heeft ook een draadloze thermostaat welke volledig draadloos te regelen is. Deze is voorzien van omschakeling verwarmen/koelen in combinatie met de UMR2.0.

Functionele eigenschappen WTH toepassing: