Nieuwe koers voor expert op het gebied van vloerverwarming

Klimaat waar je op kunt bouwen

WTH vaart sinds enkele jaren een nieuwe koers. Dat werd onlangs nog eens bekrachtigd met de verhuizing naar het nieuwe pand in Capelle aan den IJssel. De expert op het gebied van vloerverwarming (en -koeling) profileert zich vooral als ketenpartner om gezamenlijk te komen tot een goed en gezond leefklimaat. En daarin speelt ook het nieuwe onderkomen een belangrijke rol. Een gesprek met algemeen directeur Fred Verdel en operationeel directeur Mathijs Geerings.

In het meer dan 50-jarig bestaan heeft WTH een gigantisch assortiment aan oplossingen bedacht en geleverd. “Elk project werd van start tot finish opnieuw bekeken en geëngineerd”, weet Verdel. “Dat leidde allemaal tot projectspecifieke oplossingen en bovenal ook nog eens vele duizenden unieke onderdelen in ons magazijn.” In 2019 is besloten om het roer volledig om te gooien, ook met het oog op een duurzame toekomst. WTH heeft het complete productgamma op een modulaire manier herontwikkeld en zichzelf opnieuw in de markt gepositioneerd. “We zijn er sterk van overtuigd dat je alleen door samenwerking met ketenpartners een integrale oplossing kunt realiseren.”

 

Modulair productgamma

Het productgamma van WTH is modulair opgebouwd. “Zo hebben we onze verdelers grondig doorontwikkeld, ook weer op basis van een modulair concept, waarbij we met een beperkt aantal producten een grote verscheidenheid aan oplossingen kunnen creëren”, verduidelijkt Geerings. “Met daarbij de intentie om de oplossing als geheel zo compact mogelijk te houden. De keuze voor kunststof bleek vervolgens een gouden zet. Uiteindelijk is kunststof ook een meer duurzame oplossing dan staal. De verdeler laat zich bij einde levensduur eenvoudig demonteren, waarbij de verschillende onderdelen prima hergebruikt of goed afgevoerd kunnen worden.” Ook de regelaars hebben een grondige update gehad. “De nieuwe regelaar wordt op de bovenste balk van de verdeler geklikt en valt op die manier mooi binnen de ruimte die de verdeler zelf inneemt. Het resulteert in een hele compacte oplossing, ideaal als er een kast rondom getimmerd wordt. Er steekt niks uit.” Geerings meldt tot slot dat de producten van WTH ook slimmer geproduceerd worden met minder materiaalgebruik én lokaal in Nederland. “We hebben een aantal vereenvoudigingen doorgevoerd, waarbij we in staat zijn om de supply chain nog beter te organiseren.”

 

Uithangbord

Het nieuwe pand van WTH is feitelijk het uithangbord van het bedrijf. Niet alleen qua centrale ligging en uitstraling, maar ook installatietechnisch. “Doorgaans wordt een utiliteitsgebouw ontwikkeld vanuit de centrale installatie waarbij vervolgens partijen als wij uitgenodigd worden om hun ‘ding’ te doen”, zegt Verdel. “Wij draaien het om en zetten de eindgebruiker centraal. De behoefte van energie is namelijk heel lokaal. Vanuit die optiek bouw je dus een installatie precies andersom op. Door veel meer te kijken naar welke energie wanneer en waar nodig is. Stel, aan de zonkant wordt gekoeld, dan kan het best zo zijn dat er aan de schaduwzijde behoefte is aan warmte.



Ons pand is zo ingericht dat de warmte die beschikbaar komt tijdens koelen ingezet kan worden om de schaduwkant te verwarmen. En vice versa. We hergebruiken de energie binnen het gebouw. Dan bespaar je feitelijk twee keer energie. En dat levert goede resultaten op ten aanzien van energiebesparing en comfort. In ons vorige pand hebben we hier al mee geëxperimenteerd, in ons nieuwe pand gaan we daarin nog een stap verder.”

   

Het nieuwe pand van WTH is dus als het ware één groot ‘living lab’. “We hebben voldoende ruimte om elkaar te inspireren, kennis uit te wisselen met leveranciers, collega’s, enz. Het is veel meer dan een kantoor en magazijn. Het nieuwe pand brengt bovendien frisse ideeën en energie. Het faciliteert ons in de doelstelling om samen een goed en gezond leefklimaat te ontwikkelen”, zegt Verdel tot besluit.