In de nieuwbouwwijk Hoge Weide in Utrecht zullen 65 appartementen en 34 rijwoningen gebouwd worden, allemaal ‘Nul-op-de-meter’. Dit houdt in dat bewoners bij een gemiddeld energieverbruik geen energiekosten hebben. De 65 appartementen zijn de eerste Nul-op-de-meter appartementen in Utrecht. Op de daken zullen zonnepanelen bevestigt worden. Daarnaast zijn deze woningen ook gasloos. Ze zullen dus niet meer aangesloten zijn op stadsverwarming of gasnetwerk. Hiervoor in de plaats worden de woningen voorzien van warmtepompen. De ambitie van Utrecht is om in 2030 energieneutraal te zijn, en daar helpen deze woningen aan mee.

 
De appartementen en rijwoningen zullen gebouwd worden door Koopmans Bouwgroep. Zij doen dit in opdracht van woningcorporatie Bo-Ex. De oplevering van deze woningen staat gepland voor eind 2019.
 
In opdracht van Giesbers Installatiegroep voorzien wij deze 65 appartementen en 34 rijwoningen van vloerverwarming- en koeling. Hiervoor passen wij onze C2050 kunststof verdeler toe speciaal geschikt voor zowel verwarmen als koelen.
Terug naar overzicht