Na een lange industriële bedrijvigheid, heeft het De Amsterdamse Houthaven de laatste tijd een ingrijpende metamorfose ondergaan. Op de plek waar vrachtschepen uit de hele wereld een eeuw geleden hun boomstammen losten, ontstaat nu langzamerhand een aantrekkelijke eilandenwijk waar Amsterdammers kunnen wonen aan het water. 

Gebied in ontwikkeling

De Houthaven ligt in het noordelijk deel van de Spaarndammerbuurt. Het gebied transformeert van een bedrijventerrein naar een bijzondere woonbuurt op zeven groene, autoluwe eilanden in het IJ. Het Kopblok ligt direct aan het IJ.

Synchroon ontwikkelde voor Het Kopblok vier gebouwen die in drie fasen worden uitgewerkt. De vier gebouwen Bruggebouw, Pleingebouw, Hofgebouw en Kopgebouw bestaan uit verschillende woningentypen, zoals appartementen met twee tot zes kamers, penthouses, lofts en kadewoningen.

Fase 3 bestaat uit een appartementencomplex genaamd FRAME met 28 luxe appartementen van de hand van Van Dongen en Koschuch Architects & Planners.

Toegepast

In opdracht van ons TBI zusje ERA Contour en Mampaey Installatietechniek voorzien wij alle 28 appartementen van laag temperatuur vloerverwarming met onze verdeler LTSW-N geschikt voor naregeling.

Terug naar overzicht