Het voormalige IBM-kantoor aan de David Ricardostraat in Amsterdam wordt getransformeerd. In het pand worden energiezuinige appartementen en een kantoorruimte gerealiseerd. Destijds is het gebouw ontworpen door de Amerikaanse architect William McDonough. 

 

Duurzaam

Koopmans Bouwgroep gaat het pand op duurzame wijze transformeren. Dit sluit aan op de gedachte waarmee William McDonough het pand heeft ontworpen: de cradle-to-cradle-gedachte. Koopmans zal het maximale hergebruiken van de bestaande materialen.
 
Het pand beschikt over een hoogbouw van dertien etages en een laagbouw van zes etages. De hoogbouw is vijftig meter hoog. Koopmans gaat hier 365 energiezuinige appartementen en kantoorruimte realiseren. De appartementen hebben geen gasaansluiting meer nodig, omdat ze op stadswarmte aangesloten worden. Er komen diverse woningen in het pand: kleinschalige studio’s, ruime vierkamer-appartementen en enkele penthouses. De oplevering van het appartementencomplex wordt in het eerste kwartaal van 2021 verwacht. 
 

Toegepast

 
In opdracht van Koopmans Bouw B.V. monteert en installeert WTH de vloerverwarming in de 365 appartementen en de kantoorruimte. In de woningen wordt onze verdeler RUH-SN voorbereid voor naregeling toegepast, in combinatie met onze regeling D9301 UMR Vario.
Terug naar overzicht