De Nieuwe Defensie in Utrecht

De Nieuwe Defensie is een project dat staat voor de perfecte balans tussen rust en reuring. De bewoners van deze nieuwe woonwijk, wonen op brugloopafsand van het eeuwenoude stadscentrum, in het midden van de groene Merwedekanaalzone. Het is een uniek stukje Utrecht, een plek waarin je volledig tot rust kunt komen in de moderne woningen, de tuinen en het park, maar ook op stadse avonturen kunt gaan.

Onder goede begeleiding van de gespecialiseerde aannemer, maken de bewoners hun woning volledig eigen. Er wordt rekening gehouden met alle eisen van nu, waaronder de vloerverwarming van WTH met energiezuinige oplossingen (het gemiddelde EPC is 0) en een ondergrondse parkeergelegenheid met optionele elektrische laadpalen. De brede wandel- en fietspaden, vele bankjes en ruime opzet van het gebied maken deze nieuwe woonwijk helemaal af.  

Samenwerking

In goede samenwerking met ontwikkelaar en bouwer ERA Contour en Van Der Sluis Woningbouw B.V. voorzien wij alle 291 appartementen van onze vloerverwarming. De samenwerkende partijen gaven op 14 december 2020 het startsein van de bouw. Inmiddels zijn onze monteurs hard bezig met de vloerverwarmingsinstallatie.  De HT-S (stadsverwarming) verdelers worden toegepast met uiteraard onze welbekende blauwe WTH buizen. Deze verdelers bevatten een hydraulisch actief werkend systeem. Daarnaast worden de appartementen voorzien van een UMR Plus of UMR Pro. 

Waarom een hydraulisch actief werkend systeem?

In de woningen zit een afleverset (stadsverwarming & -koeling/centrale opwekking). Hierin zit o.a. een platen wissellaar voor het c.v. water maar geen pomp voor de circulatie van het water. In dat geval moeten wij voor de circulatie zorg dragen en dus kiezen wij voor een kunststof/stalen verdeler (Base) met HA Hydraulisch Actieve (Module). Deze is compact samengebouwd en direct voorzien van circulatiepomp, expansievat en overstort ventiel. De UMR2 (Control) wordt hierbij direct op de verdeler gemonteerd zodat ook deze geen extra ruimte in beslag neemt.

Terug naar overzicht